Ny värderingstjänst

Widerlöv & Co lanserar webbaserad värderingstjänst

Mäklarfirman Widerlöv & Co kommer med hjälp av en nyutvecklad webtjänst att kunna visa unik prisstatistik om bostadsmarknaden i Stockholm, Uppsala, Västerås och Knivsta. Genom ett avtal med Valueguard Index Sweden AB (Valueguard) får Widerlöv & Co tillgång till unik information om bostadsmarknaden via tjänsten.

Vi har sett ett stort behov av den här typen av tjänst, men det har inte funnits något tillräckligt bra verktyg förrän nu. Det här betyder att vi som första företag i branschen kommer att kunna visa prisstatistik på ett enkelt sätt. Alla som vill kan se aktuella priser för både villor och bostadsrätter genom att kostnadsfritt an-sluta sig till ”Intressebanken” (Widerlöv & Co) och få tillgång till tjänsten. Vi har nu en helt unik tjänst som inget annat mäklarbolag hittills kunnat erbjuda, säger Tomas Widerlöv, VD för Widerlöv & Co.

Bakom tjänsten finns en hel del ny teknik. Bl a använder sig tjänsten av HOX indexet som också används av Nasdaq OMX för att visa prisutveckling av villa- och bostadsrättsmarknaden. Det är viktigt att ge bra prisinformation för mäklarnas kunder så de kan fatta beslut på goda grunder, säger Tina Ohlander, IT-chef på Widerlöv & Co.

Fakta om Widerlöv & Co

Widerlöv & Co grundades 1995 och är Uppsalas ledande fastighetsmäklare. Bolaget har idag 50 anställda i Stockholm, Uppsala och Västerås. I februari 2012 öppnar bolaget kontor i Knivsta. 2004 belönades Widerlöv & Co med Dagens Industris Gasellpris. Widerlöv & Co förmedlade cirka 1 600 bostäder under 2010.

Fakta om Valueguard

Valueguard Index Sweden tar fram förutsättningarna för marknadsförsäkringar och finansiell handel för bostäder. Till grund ligger HOX (Housing Index) som visar prisutvecklingen för villor och bostadsrätter. HOX har utvecklats tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) på Valueguards uppdrag. För finansiella tillämpningar distribueras HOX index i samarbete med Nasdaq OMX.

Kontaktuppgifter Widerlöv & Co

Tomas Widerlöv, VD
Telefon: 0706-778300
E-post: tomas.widerlov[at]widerlov.se  

Tina Ohlander, IT-chef
Telefon: 0737-699 698
E-post: tina.ohlander[at]widerlov.se

Widerlöv & Co

Kontaktuppgifter Valueguard Index Sweden AB

Lars-Erik Ericson, Business Dev.
Telefon 070-366 79 93
lars-erik.ericson[at]valueguard.se
www.valueguard.se

Uppdaterad 2011-12-20

Bostadspriser online

Senaste nytt

HOX index 15 januari 2018

Prisindex för bostäder fortsätter ned i december

HOX index 14 december 2017

Prisindex för bostäder sjunker i november

HOX index 14 november 2017

Fortsatt nedgång i hela landet i oktober

HOX index 13 oktober 2017

Bred nedgång på bostadsmarknaden i september

HOX index 14 september 2017

Villorna driver bostadsmarknaden uppåt i augusti